WWW.HKPORTALEN.SE - ETT DIGITALT LÄROMEDEL I HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
HK-portalen, ett digitalt läromedel i hem- och konsumentkunskap
  • HEM
  • BOSTADEN
    • Duka
    • Städa
    • Säkerhet i hemmet
    • Tvätta
  • HÄLSA
    • LIVSMEDEL >
      • Grönsaker
      • Fisk & Skaldjur
      • Frukt & Bär
      • Fågel
      • Kött & Chark
      • Matfetter
      • Mejeri
      • Quorn & Svamp
      • Spannmål
      • Tillsatser
      • Ägg
    • MATKULTUR >
      • Mat och religion
      • Svensk mathistoria
    • MATLAGNING >
      • Baka
      • Buffé
      • Grilla
      • Koka & Sjuda
      • Konservera
      • Krydda
      • Köksredskap
      • Lägga upp & Garnera
      • Måttenheter
      • Ordlista
      • Panera
      • Reda
      • Recept
      • Släng inte maten
      • Steka
    • NÄRINGSLÄRA >
      • Må bra
      • Fett
      • Kolhydrater
      • Protein
      • Vitaminer
      • Mineraler
      • Allergier
  • EKONOMI
    • Dina rättigheter
    • Banken
    • Försäkringar
    • Jämföra priser
    • Privatekonomi
    • Reklam & Information
  • MILJÖ
    • Ekologisk mat
    • Klimat & Energi
    • Hållbar utveckling
    • Mat efter säsong
    • Miljösymboler
    • Vad kan du göra?
    • Vatten
    • Sopor & Återvinning
  • OM
  • KONTAKT
  • LÄRARBANKEN

QUORN & SVAMP

BildBild från wikiepdia
QUORN
​
Svampprotein är huvudingrediensen i alla Quorn-produkter. Det är tillverkat av en medlem i svampfamiljen och är ett vegetariskt protein som har en naturligt låg fetthalt samt få kalorier. Det är rikt på kostfiber och har de essentiella aminosyrorna som din kropp behöver, utan kolesterol eller transfetter. 

Picturewww.svampguiden.com
SVAMP
Energiinnehållet i svamp är lågt och orsaken till detta är att svampar innehåller ca 90 % vatten. Svamp innehåller kostfibrer och en del A-, B- och D-vitamin. När du steker svamp hettar du upp en panna och lägger i svampen. Häll därefter i lite vatten. Då blir det en större yta (genom vattnet) som träffar svampen. Eftersom svampen innehåller mycket vätska kommer då vätskan att kokas bort. När vattnet börjar avdunsta kan du tillföra smör att steka i. Krydda och salta eventuellt svampen efter att den är färdigstekt.


Powered by Create your own unique website with customizable templates.