WWW.HKPORTALEN.SE - ETT DIGITALT LÄROMEDEL I HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
HK-portalen, ett digitalt läromedel i hem- och konsumentkunskap
  • HEM
  • BOSTADEN
    • Duka
    • Städa
    • Säkerhet i hemmet
    • Tvätta
  • HÄLSA
    • LIVSMEDEL >
      • Grönsaker
      • Fisk & Skaldjur
      • Frukt & Bär
      • Fågel
      • Kött & Chark
      • Matfetter
      • Mejeri
      • Quorn & Svamp
      • Spannmål
      • Tillsatser
      • Ägg
    • MATKULTUR >
      • Mat och religion
      • Svensk mathistoria
    • MATLAGNING >
      • Baka
      • Buffé
      • Grilla
      • Koka & Sjuda
      • Konservera
      • Krydda
      • Köksredskap
      • Lägga upp & Garnera
      • Måttenheter
      • Ordlista
      • Panera
      • Reda
      • Recept
      • Släng inte maten
      • Steka
    • NÄRINGSLÄRA >
      • Må bra
      • Fett
      • Kolhydrater
      • Protein
      • Vitaminer
      • Mineraler
      • Allergier
  • EKONOMI
    • Dina rättigheter
    • Banken
    • Försäkringar
    • Jämföra priser
    • Privatekonomi
    • Reklam & Information
  • MILJÖ
    • Ekologisk mat
    • Klimat & Energi
    • Hållbar utveckling
    • Mat efter säsong
    • Miljösymboler
    • Vad kan du göra?
    • Vatten
    • Sopor & Återvinning
  • OM
  • KONTAKT
  • LÄRARBANKEN

MIKRA MATEN

Bild
En mikrovågsugn är en maskin som värmer mat genom ett högfrekvent elektromagnetiskt fält som värmer, framförallt vattnet, i livsmedel. Mikrovågsugnen värmer maten snabbt men ger inte maten någon färg. En mikrovågsugn fungerar bra till att återuppvärma mat. Fisk är ett livsmedel som fungerar bra att tillaga i mikrovågsugnen. Till skillnad från när den kokas så behåller den sin form bättre.

Ingen form av metall får vara i en mikrovågsugn då det börjar spraka, blixtra och eventuellt kan börja brinna.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.