WWW.HKPORTALEN.SE - ETT DIGITALT LÄROMEDEL I HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
HK-portalen, ett digitalt läromedel i hem- och konsumentkunskap
  • HEM
  • BOSTADEN
    • Duka
    • Städa
    • Säkerhet i hemmet
    • Tvätta
  • HÄLSA
    • LIVSMEDEL >
      • Grönsaker
      • Fisk & Skaldjur
      • Frukt & Bär
      • Fågel
      • Kött & Chark
      • Matfetter
      • Mejeri
      • Quorn & Svamp
      • Spannmål
      • Tillsatser
      • Ägg
    • MATKULTUR >
      • Mat och religion
      • Svensk mathistoria
    • MATLAGNING >
      • Baka
      • Buffé
      • Grilla
      • Koka & Sjuda
      • Konservera
      • Krydda
      • Köksredskap
      • Lägga upp & Garnera
      • Måttenheter
      • Ordlista
      • Panera
      • Reda
      • Recept
      • Släng inte maten
      • Steka
    • NÄRINGSLÄRA >
      • Må bra
      • Fett
      • Kolhydrater
      • Protein
      • Vitaminer
      • Mineraler
      • Allergier
  • EKONOMI
    • Dina rättigheter
    • Banken
    • Försäkringar
    • Jämföra priser
    • Privatekonomi
    • Reklam & Information
  • MILJÖ
    • Ekologisk mat
    • Klimat & Energi
    • Hållbar utveckling
    • Mat efter säsong
    • Miljösymboler
    • Vad kan du göra?
    • Vatten
    • Sopor & Återvinning
  • OM
  • KONTAKT
  • LÄRARBANKEN
Bild

MAT EFTER SÄSONG

Ett bra val för miljön är att äta mat som är anpassat efter säsong. På så sätt kan du äta mer av det som är odlat i vår närhet. Det är inte alltid helt enkelt att veta vilka livsmedel som passar bra just för tillfället. Säsongsmat.nu har tagit fram sju matpyramider som visar detta. Du kan titta igenom pyramiderna här nedanför. Varje pyramid visar också en årspyramid som visar livsmedel som du kan äta året runt.

1) Det spirar
2) Försommar
3) Semestertid
4) Sensommar
5) Höstskörden
6) De frosttåliga
7) Vinterförrådet


Matpyramiderna visas på HK-portalen med tillstånd av Säsongsmat.nu vilket vi tackar för!
Driven av Skapa din egen unika webbplats med anpassningsbara mallar.