WWW.HKPORTALEN.SE - ETT DIGITALT LÄROMEDEL I HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
HK-portalen, ett digitalt läromedel i hem- och konsumentkunskap
  • HEM
  • BOSTADEN
    • Duka
    • Städa
    • Säkerhet i hemmet
    • Tvätta
  • HÄLSA
    • LIVSMEDEL >
      • Grönsaker
      • Fisk & Skaldjur
      • Frukt & Bär
      • Fågel
      • Kött & Chark
      • Matfetter
      • Mejeri
      • Quorn & Svamp
      • Spannmål
      • Tillsatser
      • Ägg
    • MATKULTUR >
      • Mat och religion
      • Svensk mathistoria
    • MATLAGNING >
      • Baka
      • Buffé
      • Grilla
      • Koka & Sjuda
      • Konservera
      • Krydda
      • Köksredskap
      • Lägga upp & Garnera
      • Måttenheter
      • Ordlista
      • Panera
      • Reda
      • Recept
      • Släng inte maten
      • Steka
    • NÄRINGSLÄRA >
      • Må bra
      • Fett
      • Kolhydrater
      • Protein
      • Vitaminer
      • Mineraler
      • Allergier
  • EKONOMI
    • Dina rättigheter
    • Banken
    • Försäkringar
    • Jämföra priser
    • Privatekonomi
    • Reklam & Information
  • MILJÖ
    • Ekologisk mat
    • Klimat & Energi
    • Hållbar utveckling
    • Mat efter säsong
    • Miljösymboler
    • Vad kan du göra?
    • Vatten
    • Sopor & Återvinning
  • OM
  • KONTAKT
  • LÄRARBANKEN

BUFFÉ

mat
Många tycker att det är väldigt trevligt att äta buffé. Det finns så gott som alltid någonting som man tycker om. Det är svårt att beräkna mängden på en buffé och många gånger gör man för mycket. Tänk dig att du ska bjuda 20 personer på buffé och du ska ha tio rätter. Om du då gör en rätt av varje så har du helt plötsligt fått 200 potioner mat till 20 personer. När du själv funderar på att bjuda på buffé så kan det vara bra att tänka på följande:
  • Beräkna  ca 100-150 gram kött/kyckling/fisk per person samt 300 gram tillbehör.
  • Dryga gärna ut din buffé med goda (och framför allt billiga!) varor som sallad, bröd, pasta, grönsaker, kex, potatis, bönor etc.
  • Skriv små lappar och berätta vad som är vad på bordet (bra för allergiker också!)
  • Kommer många gäster så försök att låta gästerna ta mat från två olika håll
  • Lägg inte upp all mat på en gång utan fyll på eftersom det börjar ta slut. Då håller sig dessutom maten bättre.
  • Det gör ingenting om en maträtt tar slut. Det finns förhoppningsvis annat kvar att ta av.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.